Паркинг с 55 места изграждат в подножието на Младежкия хълм

Нов паркинг за около 55 автомобила се изгражда в подножието на Младежкия хълм до Стоматологичния факултет. Това информира кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, който инспектира строителните дейности на обекта. Той уточни, че са предвидени специални места за инвалиди и за майки с колички, които са с по-голям габарит от останалите.

При изпълнението на проекта е заложен ремонт на пътната настилка, която е от паваж, както и изграждането на нов тротоар. „Това е един от подходите на Младежкия хълм. За това е важно да създадем удобство за гражданите, които искат да се разходят тук. За целта тротоарът ще бъде направен от унипаваж“, обясни районният кмет. Той допълни, че тротоарът ще бъде изграден срещу паркинга и ще бъде свързан с ул. „Любен Каравелов“, за да осигури пешеходна връзка между Медицинския университет и Стоматологичния факултет.

В тази зона се предвижда още ново осветление и частично озеленяване, заяви кметът на район „Централен“ Георги Стаменов. С цел по-добрата сигурност на гражданите в бъдеще на мястото ще бъдат монтирани и камери за видеонаблюдение.

Подобни статии

Top