Паркират автомобили върху ремонтирани тротоари - DC news

Паркират автомобили върху ремонтирани тротоари

Паркират върху ремонтирани тротоари

Приключи ремонтът на улица „Кричим” в район „Централен”. Пътният участък беше в окаяно състояние повече от 20 години. Извършено е пълно обновяване на подземната инфраструктура и поставяне на нова паважна настилка.

Ремонтът е на стойност близо 30 хиляди лева. Улицата, която се намира в широкия център на Пловдив, години наред е трудно проходима заради издълбания калдъръм. Изградени са нови тротоари и дъждоприемни шахти, а старите бордюри са повдигнати.

Има искане и за промяна в движението по улицата . Кметът на район „Централен” Георги Титюков каза, че има внесено в комисията по транспорта искане да се обърне еднопосочността на улица. Според новото решение тя ще е еднопосочноа от „Мали Богдан” към „Марин Дринов” , защото на съседната улица „Аспарух” движението е в обратна посока. Проблемът според живеещите в района е, че веднага след като тротоарите са ремонтирани върху тях са започнали да паркират автомобили.

Титюков обави, че незабавно ще бъде сигнализирана „Общинска полиция”. Служителите ще санкционират със стикери направилно паркираните МПС-та. По думите на кмета на района, единственият начин за решение на проблема е на местата, където има спрени коли,  да се поставят антипаркинг колчета.

Гана Балева от улица „Кричим” заяни, че многократно е сезирала кварталния полицай, но досега нищо не се променило. „Аз с колкото хора съм се карала за паркирането , сигурно ще ме бият накъде”, беше категорична възрастната жена . Елена Кацарова, която също живее в района каза, че трябва да има повече паркоместа и подземни паркинги , защото по този начин автомобилити няма да пречат на пешеходците

Подобни статии

Top