Парк "Лаута" светна (СНИМКИ) - DC news

Парк „Лаута“ светна (СНИМКИ)

Парк Лаута светна

Пловдивският парк „Лаута” ще бъде разширен до Пощата в „Тракия“, съобщи кметът Иван Тотев.Това е заложено в новия подробен устройствен план на града, който ще бъде приет до края на годината. Така паркът ще стане една от най-големите зони за отдих в България, посочи градоначалникът.

До края на годината в парк „Лаута“ ще бъдат засадени над 700 дръвчета на площ от 20 дка, съобщи кметът Иван Тотев. Той и кметът на „Тракия“ Костадин Димитров демонстративно включиха обновеното осветление на главната алея в парка.

Дългоочаквано е това осветление, защото е по пътя за Тракия, използван през 80-те години. Тук имаше изградено осветление, което беше откраднато и нарушено, коментира Костадин Димитров.

Така главната алея ще може да се ползва и в тъмната част на денонощието, коментира Димитров. 61 стълба са монтирани от ОП „Организация и контрол на транспорта“. 14 хиляди лева е струвало прокопаването на трасето, а прокараният кабел е с дължина 1,4 км. Предстои поставянето и на нови атракции в парка.

Ще бъдат изградени също игрища за волейбол, бадминтон, тенис на маса и др. Димитров изрази надежда, че догодина, след като бъде асфалтирана главната алея, паркът ще придобие завършен вид.

 

Подобни статии

Top