Партиите се договориха за местата в секционните комисии в Пловдив

Партиите се договориха за местата в секционните комисии в Пловдив

Политическите сили в Пловдив се договориха за броя на представителите си в секционните комисии в града под тепетата. С най-много хора в ръководствата на комиисите са ГЕРБ и БСП, следвани от ДПС и Атака. 4069 души ще бъдат заети в 465-те секции в 16-ти многомандатен избирателен район в изборния ден.

1573-ма ще бъдат представителите на ГЕРБ в секционните комисии в Пловдив, 1387 ще бъдат тези от БСП. Те ще имат свои хора в ръководствата на всяка една от секционните комисии. 294 председатели, зам.-председатели и секретари ще имат ДПС, 171 се падат на „Атака“, а България без цензура и реформаторите ще имат само членове в комисиите.

Спазено е решението на Районната избирателна комисия, където е определена квотата на всяка партия, спазени са процентите, така че мисля, че нито една партия не е ощетена, заяви главният секретар на Община Пловдив Ангелина Топчиева.

Консултациите преминаха много бързо, тъй като общината се беше подготвила предварително с разпределението на квотите в шестте пловдивски района. Дебати имаше само около представителството на България без цензура и Реформаторския блок в район „Южен“. Те поискаха техните представители да бъдат преместени от двете секции в затвора и болница „Св. Пантелеймон“ в някоя от другите секции. Това обаче не се случи.

Топчиева съобщи, че предстоят още едни консултации в същия състав, на които ще се вземе решение и ще се постигне съгласие за състава на мобилните секции. Това ще стане, след като съответните хора, които попадат в тази група, приключат с подаването на заявления.

Общината вече е оповестила списъците с местата за гласуване и избирателните списъци на сайта си.

 

Подобни статии

Top