Парче мазилка падна върху осмокласник в Руската гимназия

ruskata gimnazia

Осмокласник от ЕГ „Иван Вазов“ бе ранен от паднало парче мазилка от тавана на физкултурния салон миналия петък. Това съобщи за DCNEWS помощник-директорката на училището Вихра Ерамян.

Инцидентът станал сутринта по време на час по физическо възпитание, докато учениците играели в салона. Без всякакви индикации таванът се пропукал и голямо парче от мазилката паднало върху спортуващите средношколци. Веднага след това станало ясно, че 15-годишният ученик е ранен. Той бил откаран в болница, където раната му била обработена и бил прегледан със скенер. След това момчето било изпратено в къщи за домашно лечение.

„Късмет е, че ученикът не е пострадал сериозно и скоро ще бъде отново на училище“, коментира пред репортер на DCNEWS Вихра Ерамян. По думите й никой не е наясно каква е причината да падне таванът, тъй като преди това той нито е бил пропукан, нито е имало индикации подобно нещо да се случи.

Помощник-директорката предположи, че може би причината е в блатистият терен, на който е построена сградата и припомни случая отпреди няколко години, когато се отцепи стълбището на съседната ЕГ „Пловдив“. Вихра Ерамян съобщи, че салонът е затворен, а на място е извършен оглед от дежурен прокурор. Тя допълни, че при инцидент с ученик винаги се сезира прокуратурата.

По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител по чл. 133 от Наказателния кодекс за нанасяне на телесна поврева. Тепърва ще се уточнява какъв е видът на повредата – лека, средна или няма да има такава, поясни пред DCNEWS говорителят на Районната прокуратура Атанас Илиев. Това ще стане ясно след като бъде готова съдебно-медицинската експертиза по случая.

„Ще бъде извършено много сериозно разследване кой е направил ремонта на помещението и какъв контрол е упражнен върху строителните дейности“, обясни прокурор Илиев. Едва след това ще се назначават други експертизи.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top