Парче от моста в Куклен пропадна, търсят се пари за ремонт (СНИМКИ) - DC news

Парче от моста в Куклен пропадна, търсят се пари за ремонт (СНИМКИ)

Парче от разширението на моста в Куклен с размери метър на 50 сантиметра пропадна. Районът е обезопасен с ленти и знаци от община Куклен, а местната администрация е сигнализирала собственика на обекта – Агенция „Пътна инфраструктура” за проблема.

„Още през лятото е изпратено писмо до АПИ, че на моста се оформя проблем, но са отговорили, че няма пари. Сега отново е подаден сигнал”, заяви кметът на Община Куклен Мария Белчева.

На място са пристигнали експерти. Според първоначалните данни от огледа, пропаднало е само част от разширението, а основната част от моста е здрава и не е опасна за преминаване. Очаква се обаче официалната експертиза.

„Става въпрос за пропадане на преходната плоча от разширението на моста. Тя осигурява прехода от асфалтовата пътна настилка към съоръжението. Устоите на моста и гредите са здрави, проблемът е в пътната плоча, защото през годините всеки е правил дъждоприемни шахти, като е пробивал самата настилка и след всяка зима дупките са се разширявали.”, заяви главният инженер на Община Куклен Тодор Лозанов.

Индикации за този голям проблем е имало от миналата година.

„За момента единствено АПИ могат да направят ремонт, тъй като мостът е тяхна собственост. Ние сме обезопасили района и сме поставили ограничителни знаци”, каза още кметът Мария Белчева.

За жителите на Куклен това е единственият мост, който свързва двете части на града. Сега ще трябва да се мисли за отпускане на средства за ремонтиране на временен път през малката индустриална зона на Куклен, през който да се преминава.

Подобни статии

Top