Патриотите: Билетчето да стане 90 стотинки!

Билетчето за градския транспорт в Пловдив да стане 90 стотинки, настояха общинските съветници от Патриотичен фронт. „Цената на горивата е намаляла драстично през последните три години. Графиките сочат, че най-масовото гориво – дизелът, е поевтиняло с около 30%, а билетите не са мръднали“, коментира инициаторът на предложението Костадин Гаров.

Съветникът от ВМРО е категоричен, че всички предложени от градската управа цени на билети и карти, след влизане в сила на електронното таксуване, трябва да бъдат намалени или прецизирани.

Не 50, а 40 лева трябвало да струва месечната карта за градския транспорт. Тя не била сметната правилно и самите съветници щели да се уверят, че калкулациите на общината издишат. Освен това от тези карти щели да се ползват само работещи хора, а това трябвало да се стимулира.

При времевите билети, които ще струват 1,50 лева, войводите предлагат да се увеличи времевия интервал, в който могат да бъдат ползвани. В предложението на управляващите времето за ползване на такъв билет е 1 час, през който можеш да се прекачиш на няколко автобуса. „Какво се случва през почивните дни, когато рейсовете са през половин, та до един час?“, попита Гаров. И си отговори сам: „Пътникът ще излезе нередовен в края на пътуването си“. Затова той предложи времето за ползване на този билет да се увеличи на час и половина.

Стефан Послийски от ВМРО пък предложи съветниците, които вземат по две минимални работни заплати за участието си в комисиите, за да одобряват младежките проекти, да се откажат от тези средства, а парите да отиват в самите проекти. „Ако това предложение не мине, ще внесем друго, в което ще запишем, че всички старейшини, получаващи подобни суми, трябва да помагат като доброволци с на практика платен труд в различните инициативи на младежите по тези проекти“, посочи Послийски.

Top