Патриотите пак дадоха Тотев на прокурор

Депутатът от Патриотичния фронт Борис Ячев сезира главния прокурор, финансовото министерство и АДФИ за закононарушения, свързани с възлагането на превози в градския транспорт на Пловдив

Проверка на скандалните действия на кмета на Пловдив Иван Тотев, свързани със закононарушения при обществени поръчки и погазване интересите на пловдивчани с неправомерно разходване на публични средства поиска днес депутатът от Патриотичния фронт Борис Ячев. Той внесе сигнал за това до Главния прокурор, Министерство на финансите и Агенцията за държавна финансова инспекция.

В началото на 2013-та година Иван Тотев е поискал от областния управител като спешна и временна мярка да му бъде разрешена процедура по пряко договаряне по възлагането на превози по линии на градския транспорт в Пловдив. Обяснението е, че това се прави до провеждането на конкурс по отдаването на линиите от градския транспорт – процедура, в която да участват всички заинтересовани превозвачески фирми. Тази „спешна“ мярка обаче продължава да действа и днес, изцяло в нарушение за законовите разпоредби, въпреки решенията, взети от Общинския съвет, въпреки намесата на областен управител и правораздавателни институции. Кметът продължава да удължава с анекси срока на прякото договаряне, посочи Борис Ячев в изявлението си в Парламента днес.

Той бе категоричен, че проверката на прокуратурата и финансовите органи е нужна, защото става дума за проверка на това как се разходват парите на пловдивчани, защото общината продължава да превежда публични средства в особено сериозни размери.

Настояваме за проверка на обстоятелствата по това има ли създаден обръч от фирми, приближени на кмета и в крайна сметка – облагодетелстване, посочи още народният представител от Патриотичния фронт.

Това е трети пореден сигнал, който Борис Ячев и негови колеги, народни представители от Патриотичния фронт внасят. По първите два – за Спортната зала „Колодрум“ и за Зоологическата градина, вече текат проверки, каза Ячев.

Подобни статии

Top