Патриотите си спретнаха плаж на покрив (СНИМКИ)

Истински безплатен плаж се появи на покрива на Дома на науката и техниката този уикенд. Той бе разкрит по идея на Патриотичния фронт, като алтернатива на културния проект за плаж по река Марица. Сред първите посетители бе общинският съветник Илко Илиев.

Очакваме през следващия уикенд навалица от желаещи да се разхладят, защото тук въздухът е по-чист – близо е до най-големият парк на Пловдив, Цар-Симеоновата градина, а не е разположен край пушилките до един от най-оживените булеварди на града, където кръстосват стотици коли на час, заяви Александър Сиди.

Той покани всички пловдивчани да го посетят и подчерта, че хората няма да плащат нито стотинка – за вход, скъпо кафе, бира или кебапчета.

И тъй като не сме печалбарски настроени, за този проект не сме получили 300 000 лв. от община Пловдив, отбеляза и Илко Илиев.

Патриотите се похвалиха, че не им било трудно да го създадат, впрочем организацията отнела малко време, защото за разлика от екипа на фондация „One“, са свикнали да вършат всичко експедитивно. Александър Сиди подчерта, че биха се радвали, ако проектът се възприема като културен, защото е категоричен, че обогатява живота на Европейската културна столица.

Създателите гарантират по-голям комфорт на гостите, защото има къде да се преоблекат.

Няма да караме хората да се крият в храстите или да си ходят мокри вкъщи. На покривната площадка няма ръждиви пирони, с каквито е обсипан пътят към басейна край Марица. Нашата цел е да предоставим едно развлечение в безопасна и сигурна обстановка, заявиха хората на Славчо Атанасов.

Колкото до идеята за приобщаването на реката, тя е едно маскиране на несъществуващи събития в модерни думи и няма как да се реализира с две басейнчета, бар или химическа тоалетна. Градът е преживял и предишна подобна закачка с Марица, когато бяха пуснати 1000 жълти гумени патета в нея,  които се оказаха и най-скъпите пазара – между 10 и 15 лева бройката, припоминха патриотите.

Истината е, че Пловдив е имал и светли, и тъжни дни в своето културно развитие. Но в последните години се заредиха само пошли дни, за съжаление, коментира плажната проява на фондация „One“ и дългогодишният директор на общинската култура Йохан Девлетян.

 

Подобни статии

Top