Патриотите с наредба за Тютюневия град

Наредба за Тютюневия град, подобна на тази за Старинен Пловдив, се ангажираха да разработят съветниците от Патриотичен фронт в Пловдив. В нея ще бъде заложено общината да локализира точно кои са старите тютюневи складове и да изясни собствеността им, посочи общинският съветник Слави Георгиев.

На въпрос на DCNEWS възможно ли е общината да се погрижи старинните сгради да придобият приличен вид, Георгиев отговори, че това е начинът: да се предприемат мерки от общината за ремонт на фасадите, а след това администрацията да си търси парите от собствениците така, както е в Стария град.

„Неработещи институции и прехвърляне на топката – това е нашата еднозначна оценка за цялата сага с тютюневия склад. Няма невинни, колкото и да се опитва общинската администрация да се измъкне от ситуацията и да жонглира с това кой с какви документи разполага. И Общината, и НИНКН няма как да излязат сухи от водата“, коментира още Георгиев. Според съветника това още в зародиша на скандала е трябвало главният архитект Румен Русев да изхвърчи от мястото си.

„Ние до ден-днешен не сме видели общинската администрация да е наясно с това, които са собствениците на тютюневия склад. За една година сме свидетели, че  зам.-кметът по общинската собственост и строителството Димитър Кацарски не знае кои са собствениците. Това не е нормално“, категоричен бе войводата.

Слави Георгиев посочи, че Патриотичен фронт не се е намесил в скандала, тъй като не било работа на партиите да го правят.

„За нас по един много тъжен повод се случи нещо много хубаво – появи се Гражданско общество в града и даде много силен национален отзвук“, допълни старейшината.

И подчерта че патриотите биха помогнали логистично за иницииране на извънредна сесия на Общинския съвет по проблема с Тютюневия град, но за целта трябва да има предложение за решение, та дори това да е някаква декларация.

 

 

Подобни статии

Top