„Патриотичният фронт” готви правителство на националното спасение

„Патриотичният фронт” готви правителство на националното спасение

Съпредседателите на „Патриотичния фронт” Валери Симеонов и Красимир Каракачанов се срещнаха със служебният премиер Георги Близнашки като обсъдиха изчистване на избирателните списъци от така наречените мъртви души. Според Валери Симеонов са необходими спешни мерки за предотвратяване купуването на гласове. От коалицията считат, че избирателните секции в Турция трябва да бъдат само в посолствата и консулствата и не трябва да се разкриват допълнителни.

13 партии съставят коалицията „Патриотичен фронт”, след като към формацията официално днес се присъединиха нови шест формации. Всички са обединени от патриотичния принцип. Амбицията е постигане на резулати, които ще дадат възможност формиране на правителство на националното спасение.

„Ние се нагледахме на месии, супермени, на коалиции и тъй като всички робуваха на тяснопартийните си интереси и акцентираха върху величието си, не постигнаха нищо добро за България”, посочи съпредседателят на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” Валери Симеонов.

От коалицията са категорични, че в бъдещия парламент ще водят разговори със всички политически сили с изключение на ДПС.

След като ГЕРБ, които няма да имат 121-ма депутати, не желаят да управляват, ясно е че техния мандат пропада. БСП дори с ДПС няма да имат мнозинство. Ние сме готови като трета политическа сила да поемем отговорността и да създадем едно патриотично правителство”, отбеляза лидерът на ВМРО-БНД и съпредседател на коалицията Красимир Каракачанов.

Листата на фронта за Пловдив-град, чийто водач е Славчо Атанасов, ще бъде обявена в понеделник.

Аз категорично ще подкрепям Пловдив във всяко едно начинание. За разлика от политици и пловдивски депутати, които гласуваха срещу парите на града включително и шефа на бюджетната комисия Менда Стоянов, аз ще работая само за Пловдив, посочи Атанасов.

Очакванията са формацията да получи около 15% от вота на бълтарите, което според Симеонов и Каракачанов е близо 35 депутатски места в новия парламент.

 

Подобни статии

Top