Пацеви обжалват присъдите си за убийството на клошар

Баща и син пак се изправят днес пред Апелативния съд за убийството на клошар. Петър и Йордан Пацеви са обвинени в това, че умишлено са умъртвили Камен Щерев – Шабана преди две години в Пловдив. На двамата са наложени по 10 години затвор за убийството от Окръжния съд под тепетата.

На предишното заседание на 3 май, се стигна до пълен обрат, след като двамата бивши спортисти разказаха, че показанията им от досъдебното производство и първата инстанция са били плод на стратегия, измислена от предишните им адвокати. Пред съда те разказаха, че бащата е поел вината на сина си, но категорично отрекоха да са убивали клошаря.

Версията им бе подкрепена от двама свидетели.

За днес бе призована непълнолетната Мария Чирпанлиева, която наблюдавала случилото се от прозореца на къщата си в съседство. Назначена бе и комплексна съдебна психиатрично-психологична експертиза, която да установи дали по време на инцидента Йордан Пацев е разбирал извършеното, бил ли е в състояние на силно раздразнение и какъв е характеровият му тип.

Припомняме, че бившият полицай Йордан Пацев и баща му Петър бяха осъдени съответно на 10,5 и 10 години затвор за убийството на Шабан, при първоначален строг режим.  Според обвинението обаче в побоя е участвал и бащата, който ритал клошаря.  След побоя двамата си тръгнали, като оставили Щерев да лежи на земята в безпомощно състояние. Свидетели помогнали на клошаря и повикали Бърза помощ. Съдебно-медицинската експертиза е установила травми на гръдния кош и главата, от които е починал.

 

Подобни статии

Top