Пациент скочи от прозореца на пазарджишката болница

Пациент скочи от прозорец на Кардиологичното отделение в МБАЛ-Пазарджик пред очите на медици от персонала и загина. 62-годишният учител Димитър Чоролеев постъпил в болницата за възстановяване ритъма на сърцето, съобщава dariknews.bg

Извършена му е манипулация под лека упойка на 5 май, на Гергьовден трябвало да бъде изписан. В 4 часа през нощта срещу празника обаче изведнъж започнал да се държи неадекватно и да говори несвързано. Минути по-късно направил фаталната крачка, а след падането изчезнал и бил издирван близо 15 часа от персонала и полиция.

Преди това в пристъпа си Димитър, че трябва спешно да отиде в Пазарджик, облякъл се и се готвел да си тръгва. Служителите опитали да го спрат, но срещнали неочаквана съпротива. Лекар и две сестри не успели да го обуздаят, затова повикали на помощ още две сестри и охраната.

Шестимата успели да го завържат за леглото и звъннали на психиатър. Докато той се приготвял за прегледа, мъжът успял да измъкне едната си китка от каишите, бързо взел джобното си ножче и срязал тези на другата. Миг след това отворил прозореца и скочил.

Медиците от персонала го виждат паднал и неподвижен върху покрива на съседна сграда, затова се обадили на колегите си от Спешна помощ. Когато те се качили на мястото, пострадалият вече го нямало.

Цяла нощ лекари, близки от семейството му и полиция го издирвали навсякъде, включително в Гинекологичното отделение, чиито тераси са близо до мястото на падането.

Трупът му бил открит едва на 7 вечерта в кабинета за аборти. Как се е добрал дотам и защо не е открит при първото търсене, тепърва ще се установява. По случая се води разследване.

До момента е установено, че е починал от травмите в главата при падането, но не е загинал на място. Предполага се, че докато е траяло претърсването на Гинекологията, се е криел на терасите, после се е вмъкнал през счупен прозорец в кабинета и така пък полицейските екипи не са успели да го видят при огледите отвън на балконите.

Чоролеев е учител по физическо в основното училище в Мало Конаре. От години има сърдечно заболяване, но психиатричният пристъп бил неочакван дори за близките му.

Подобни статии

Top