Паякът „ще ловува” по 12 улици в Асеновград - DC news

Паякът „ще ловува” по 12 улици в Асеновград

12 градски улици влизат в забранителен  режим на паркиране, след като общинските съветници на Асеновград одобрят промените в местната Наредба за организация на движението. В тези зони до месец започва да  действа репатриращ автомобил, който ще вдига  неправомерно паркирани автомобили, които пречат на движението или запушват цели ленти за движение.

Определени са 12 места, на които най-често се среща такова паркиране. Такива са например големите улици „ 6-ти януари”, „Марица”, „Васил Левски” и „Съединение”. „Паяк” ще работи и по бул. „България”, както и по невралгичните места на улица „Иларион Макариоплски” до кръговото кръстовище към кооперативния пазар, в зоната на улица „Индустриална”, както и по известното в града Тополовско шосе.

Автомобили, които са спрели на служебен паркинг, таксиметрови стоянки, в зелени площи или в зони, затрудняващи пешеходците също ще бъдат отстранявани принудително.

Според Наредбата репатриращият автомобил ще работи денонощно по нареждане на служител на „Пътна полиция”. Наказателният паркинг ще бъде обособен върху общински терен в района на кооперативния пазар, а таксата за освобождаване на автомобил ще е  25 лева. Ако собственикът се появи по време на акцията, преди колата да бъде извозена, ще дължи глоба на общината от 10 лева.

„Очакваме това да доведе допълнително до повишаване на реда и спазването на правилата в нашия град”, коментира вносителят на предложението – вицекметът Димчо Темелков.

Идеята да бъде закупен репатриращ автомобил във Асеновград се обсъжда от години. Наложи се Община Асеновград да обяви втора обществена поръчка. Първия път до подписване на договор не се стигна, тъй като се оказа, че колата не отговаря на  параметрите, заложени в документите.

 

 

 

Подобни статии

Един коментар

  1. Георги написа:

    А в подлеза ще вдига ли паяка ? Или там е зелена зона :)

Comments are closed.

Top