Паяк вдига каруци в „Западен“ (СНИМКИ)

Акция срещу каруци в „Западен

Акция срещу придвижването с каруци на територията на „Западен“ предприеха от районната администрация. От началото на седмицата кметът Димитър Колев е наредил на служителите на отдел „Екология“ да залавят нарушителите.

В хода на операцията днес беше заловен мъж от ромски произход, който неколкократно е бил забелязван в района. След като го спират на улица „Генерал Колев“, служители на отдел „Екология“, подпомогнати от „Общинска охрана“ и полиция, конфискуват каруцата му и тя вече е репатрирана на паркинга до хотел SPS. Конят пък е отведен от собственика му, на когото е съставен акт. Мъжът е жител на „Шекер махала“.

„Ще бъда безпощаден към нарушителите, акцията продължава“, коментира кметът на район „Западен“ Димитър Колев. Той припомни, че от година и половина движението на каруци на територията на Пловдив е забранено.

С решение на Общинския съвет на 17 октомври 2013-та година бе променена Наредба 2, с което се наложи тотална забрана за движението на този вид средства по пловдивските улици. Освен че създават предпоставки за възникване на пътнотранспортно произшествие, каруците често се използват от използващите ги и за износ на инертни материали от коритото на река Марица, за нерегламентирана сеч и за незаконно превозване на отпадъци.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top