„Паяк” преследва нарушители по улиците на Асеновград

Община Асеновград започва наказателна акция срещу неправилно паркираните автомобили по улиците на града. До дни тръгва репатриращ автомобил, който принудително ще вдига колите, паркирани на забранени за това участъци.

„Паякът” вече е закупен, а стойността е 30 хиляди лева. Колата ще се обслужва от специализирано звено по контрол, което ще е на подчинение на общински инспекторат „Паркинги и гаражи”.

Наказателният паркинг ще бъде обособен върху общински терен в района на кооперативния пазар, а таксата за освобождаване на автомобил ще е  25 лева. Ако собственикът се появи по време на акцията, преди колата да бъде извозена, ще дължи глоба на общината от 10 лева.

„Паякът”  ще се използва и за отстраняване на неправилно  паркирани коли  пред гаражи, за спрели  автомобили на автобусни спирки или при превръщане на  стоянка за таксита  в паркинг.

До закупуването на репатриращият автомобил се стигна след като се наложи община Асеновград да обяви втора обществена поръчка. Първият път до подписване на договор не се стигна тъй като се оказа, че колата не отговаря на  параметрите, заложени в документите.

 

Подобни статии

Top