ПГ на ДПС изключи Джевдет Чакъров и още 16 депутати, вече не е втора парламентарно представена сила

ПП-ДБ става втора парламентарно представена сила

Парламентарната група на ДПС взе решение за изключване на 17 депутати от състава си. Сред тях е и председателят на ДПС Джевдет Чакъров. Гласували са 25 души, „против“ няма, „въздържали се“ няма.

Преди изключването на 17-те депутати парламентарната група на ДПС беше с 44 народни представители и беше втора по представителност в парламента.

Като втора сила в парламента ДПС по Конституция трябваше да получи втория мандат за съставяне на правителство.

Сега втора парламентарно представена сила става ПП-ДБ.

Джевдет Чакъров заяви, че са отправени заплахи към него и останалите изключени депутати. Ясно е кой ни заплашва, страхът трябва да бъде преодолян. Този акт, на който сме свидетели, не е легитимен и е неприемлив, не е съобразен с устава на ДПС. Този акт е приет под натиск и страх, коментира Джевдет Чакъров.

Получаваме множество обаждания от структурите и от членовете, които ни споделят такъв подход, това е прецедент в историята на ДПС. Заставаме изцяло и подкрепяме почетния председател Ахмед Доган, че трябва да се върнат демократичните принципи във функционирането на ДПС, да се преодолее страхът. Ще подготвим сериозна позиция след задълбочен анализ и с консултация с юристи“, допълни Джевдет Чакъров.