Педагози в „Южен“ учат деца да се пазят на пътя (СНИМКИ)

WP_20160217_00620160217135358

Започна обучение на учителите от детските градини в район „Южен“  на методика за обучение на децата по безопасност на движението.  То беше открито от районния кмет Борислав Инчев.

„Необходимо е обединяване на усилията на всички институции, включително и на родителите, като наши партньори, за да научим децата на безопасно поведение на пътя“ – каза пред участниците в курса г-н Инчев.

Той подчерта, че един от основните принципи  в стратегията, касаеща обучението на децата, е: „Служете му за пример“.

„Като кмет на района, ще работя за подобряване на услугата във всички детски градини, включително ще подкрепям и въвеждането на нови методики и технологии при обучението и възпитанието на децата. Надявам се, родителите да оставят спокойни детето си в ръцете на добре квалифицирани учители“, допълни той.

Със  свое Решение № 946 от 22.12.2011 г. Министерски съвет прие Национална стратегия за подобряване безопасността на движението по пътищата на Република България за периода 2011 – 2020 г. В стратегията е посочен фактът, че децата, като участници в пътното движение, са предимно пешеходци. Това налага създаването на специална методика за обучение на учителите, а те от своя страна, да научат децата на безопасно поведение на пътя.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top