Пеещи актьори и млад китарист за първи път на пловдивска сцена

Тази вечер почитателите на музикалното и театрално изкуство в Пловдив ще имат възможността да се включат в непознато досега събитие за града под тепетата. На сцената на „Петното“ ще се качат актьорите от  група A#CAPPELLA, които ще разкрият пред пловдивчани, че освен виртуози в театъра, се справят чудесно и на музикалната сцена.

Създател на групата и неин диригент е Евгени Господинов. Останалите членове на A#CAPPELLA са Елена Атанасова и Надежда Панайотова- сопрани, Милена Аврамова -алт, Борислав Веженов и Константин Икономов – тенори и Мартин Каров – бас-баритон.

Основното занимание на всички е актьорството, но музиката е голямата им страст, която ги обединява. Някои от тях свирят на различни инструменти, другите просто имат усет към музиката, но любовта и отдадеността към изкуството, ги прави сплотен екип, който постоянно работи в посока на усъвършенстване и реализиране на нови идеи.

Специално за концерта в града под тепетата към звездния екип ще се присъедини и младият, но много талантлив музикант Момчил Ангелов, под чийто вълшебни звуци на китарата, групата ще изпълни любими парчета пред публиката.

Момчил съвсем скоро завършва Музикалната академия в Пловдив и в момента участва в различни проекти, един от които е мюзикълът „Човекът от Ла Манча“. Там той се запознава с Елена Атанасова и много скоро тя го кани за гостуващ музикант в групата. Момчил признава, че работата с пеещите актьори е много забавна и изключително интересна.

Групата решава да направи премиерата си в Пловдив в притегателната точка за всички почитатели на качественото изкуство клуб  „Петното“. Градът под тепетата е основният културен център в страната и артистите се надяват тук тепърва да представят новите си проекти.

Репертоарът на A#CAPPELLA включва джаз, евъргрийни, стандарт – все неща, които напоследък все по-рядко могат да се чуят по клубовете. Това, че не се вписват в матрицата на масовите музикални прояви в момента, е и основният коз, на който залагат артистите.

Щастливи са, че с помощта на Момчил са успели да реализират мечтата си и да имат акомпанимент на живо, а по-нататък се надяват да включат и още инструменти.

Част от репертоара на групата е съставен от български парчета, като целта им е да го разширяват и по време на концертите си да представят повече наши хитове. В бъдеще смятат да използват в представянията и актьорските си умения и така да превърнат участията си в един истински и незабравим спектакъл.

Елена Атанасова е поела трудната задача да координира репетиционният процес на групата. Признава, че това не е лесна работа, тъй като многобройните ангажименти понякога възпрепятстват колегите й, а и нея самата. Но отдадеността и любовта към музиката надделяват и когато репетират, членовете на групата винаги превръщат творческия процес в голямо забавление.

Тъй като репетират най-често в домашни условия, пеещите актьори използват възможността да усъвършенстват и кулинарните си умения. Това освен, че допринася за по-лесното осъществяване на идеите, сплотява колектива още повече.

До този момент групата се изявява предимно на софийска сцена. В навечерието на коледните празници гостува в Русе, където се радват на голям интерес.

След изявата в Пловдив, артистите започват да мислят и за поредица от участия в цяла България, тъй като успехът и позитивните мнения на публиката ги стимулират да се развиват и да работят още по-усърдно.

 

Подобни статии

Top