Пеле иска да играе на Олимпиадата! (ВИДЕО)

Легендарният бивш бразилски футболист Пеле съжалява, че никога не е участвал в олимпийски игри. Пеле още на 15 години подписва първия си професионален договор със Сантос и след една година е повикан в бразилския национален отбор, а по това време не е разрешено професионални футболисти да играят на олимпиади. 75-годишният крал на футбола Пеле се пошегува, че смята да играе на олимпийския турнир в Рио де Жанейро през това лято.

„Когато аз започнах да играя футнбол, то още на 16-годишна възраст играех за националния отбор на Бразилия, каза Пеле. По това време не допускаха професионални играчи на олимпийски игри. Това е единственият турнир, на който никога не съм играл. През тази година олимпиадата ще се проведе в Бразилия и трябва да се подготвя, за да играя. Може би аз ще помогна на Бразилия да спечели този турнир. Имам пет месеца и трябва да бъда готов“.

Международният олимпийски комитет промени правилата за професионалните футболисти през 1984 година и сега всеки отбор може да използва трима играчи на възраст над 23 години.

Пеле е единственият футболист в света, трикратен световен шампион – той печели световните титли с бразилския национален отбор през 1958 година в Швеция, през 1962 година в Чили и през 1970 година в Мексико.

Снимка: arjunsindhu.sportsblog.com

Подобни статии

Top