Пенка Калинкова представя днес книгата си „Познатият непознат Пловдив“

Пенка калинкова

Премиера на книгата „Познатият непознат Пловдив“ на журналиста и театровед Пенка Калинкова ще се състои в Културен център „Тракарт” тази вечер от 18 часа.

„Познатият непознат Пловдив” е не просто настолна книга за Пловдив. А истинска съкровищница, пълна с впечатления, факти, разкази за важни за града личности и събития. Още от първите страници личи огромното уважение и любов към Пловдив.

Разделена е на две части, като първата е наречена „Градът и съпътстващи истории за архитекти и други артисти“, в която основните теми са изкуството на архитектурата, а втората част е „Градът – съдба за свои и чужди”.

„Това е моята книга за Пловдив, писана в продължение на много години и проучвания. Това е книга за паметта на Пловдив”, казва за труда си Пенка Калинкова, която има нескрита слабост към архитектурата.

Във втората част има няколко теми – за театъра, художниците, операта, но и за чужденците, оставили следа в живота и творчеството на Пловдив. Акцентът е върху чешкото и италианското присъствие.

Там намираме и 8 културни обзора или обзори на годината – текстове, писани между 2004-та и 2012-та година, които обхващат най-важните културни събития, които са се случили.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top