Пенсионерите в Пловдив искат още клубове за тях - DC news

Пенсионерите в Пловдив искат още клубове за тях

Пенсионерите искат още клубове за тях

В Международния ден на възрастните хора 1 октомври пенсионерите в България настояха да бъде приет вече готовият закон за възрастните хора, който да гарантира правото им на достоен и качествен живот в нашата страна. От следващите управници те очакват да обърнат внимание на най-многобройното и онеправдано съсловие на обществото. Като първо трябва да помислят за осъвременяване на пенсиите.

Пенсионерите очакват най-много подобряване живота на самия пенсионер. Животът е много скъп. Лекарствата не могат да си ги купят. Срещам една баба и тя каза знаете ли, че от две години не зная кашкавалът как мирише, сподели председателят на Съюзи на пенсионерите в пловдивска област Иван Филипов.

Той разказа и друг потресаващ случай. Срещнал читирима негови познати, единият споделил за дилемата пред която е изправен  – ако си купи лекарствата ще трябва да гладува, а ако не ги купи ще трябва да умре.

Възрастните хора от Пловдив настояват и за повече пенсионерски клубове, защото в град с население от 500 хиляди, те са едва 12. Пловдивските пенсионери отбелезаха днешния празник с голям консерт в Дома на армията с участието на 16 състава. И обявиха, че са в готовност и ако не им бъде гарантирано правото на достоен живот, те се заканиха  да протестират напролет.

 

 

 

 

Подобни статии

Top