Пепа Деведжиева си даде отвод за лидерския пост в ДСБ–Пловдив

Председателят на пловдивската структура на ДСБ Пепа Деведжиева от 2013 г., си направи отвод и няма да се кандидатира за нов мандат като лидер на местната структура на партията. Това се случи на провелото се тази вечер градско отчетно-изборно събрание на ДСБ.

„Няма да се кандидатирам отново, защото още когато се структурираше ДСБ, желанието на всички, които учредявахме партията, беше да няма съсредоточаване на твърде много власт в ръцете на един човек. Т.е., ако председателят на дадена общинска организация бъде избран за депутат или съветник, да се откаже от лидерския пост. Аз вече съм общински съветник и искам да се съобразя с мнението на хората, с които преди 12 години основахме ДСБ. Аз съм и член на националното ръководство на партията и отговарям за целия Южен Централен район, а това означава както много работа, така и много власт. Задачите трябва да бъдат разпределени между повече хора, за да върви работата наистина добре”, обясни Деведжиева.

Тя подчерта, че възнамерява да се съсредоточи върху работата си като общински съветник и да отстоява принципите на тъмносините в местната власт.

„Поех ръководството на ДСБ след оттеглянето на Спас Гърневски и след временния лидер Кирил Янкулов. Беше трудно време за партията, защото тогава напуснаха 30 знакови лица и цялата структура се роеше. Към днешната дата организацията е стабилизирана, имаме и двама общински съветници, което е голям успех, като си спомним, че в предишния мандат ДСБ не беше представена в местната власт, след като Гърневски беше избран, но напусна партията”, каза още Деведжиева.

Тя отчита, че ДСБ има своята силна роля в Реформаторския блок в Пловдив, който има общо четирима съветници, а зад това представяне стоят много работа и комуникативност.

Подобни статии

Top