Пети фитнес на открито изграждат в „Централен“

Първа копка на нова фитнес площадка направиха днес кметът на район „Централен” Георги Титюков, заместник-кметовете Борислав Стаматов и Октай Чалъшкан и общинският съветник Едуард Сарафян.

В зелената площ до бул. „Свобода” в непосредствена близост до спортната площадка ще бъде отредено място, където пловдивчани ще могат да правят гимнастика на открито.

„Това е петият поред фитнес в район „Централен”. Той е едно добро допълнение, което правим за пловдивчани към вече обособената спортна зона”, заяви Георги Титюков.

Общата стойност на строителните и монтажни дейности е 28 991 лева и включва подготовка на терена, полагане на 104 кв. м. ударопоглъщаща настилка от каучукови плочи, доставка и монтаж на стрийт фитнес конфигурация, съоръжение тип лост за набиране, успоредка, стойка за лицеви опори, мултифункционална пейка, съобщи още кметът на „Централен” Георги Титюков.

За да може фитнес площадката да бъде използвана и в по-късните часове на деня ще бъде обезпечена с осветителен стълб. Районният кмет изрази надежда, че срокът за изграждане на фитнес площадката, който е 30 дни, ще бъде спазен.

В близките дни предстои да бъде преасфалтирана ул. „Христо Г. Данов” в участъка от ул. „Бетовен” до бул. „Руски”. Ще бъде поставено осветление на по-тъмните участъци, както и на продължението на ул. „4-ти януари” на стойност 6 000 лева, обобщи накрая кметът на район „Централен” Георги Титюков.

Подобни статии

Top