Петко от Хисаря на съд, искал да коли комшията

57-годишният Петко П. от Хисаря сяда на подсъдимата скамейка, тъй като казал на съседа си: „Ей, сега, ще ти отрежа главата! Ще те махна от тоя свят, ще те заколя“. Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо хисарчанина, който заплашил комшията с убийство заради едно паркиране.

Според магистратите заплашителната реплика на Петко към съгражданина му, можел да възбуди основателен страх у него за живота му.

Хисарчанинът от години бил в лоши отношения с комшията си. На 18 юни 2016 г. съседът, с инициали П.Б. паркирал лекия си автомобил на празна поляна до улицата, където живеели двамата. Като видял, че оставя колата си там, Петко излязъл и казал на П.Б. да я махне, защото бил спрял в имота му. Комшията обаче му отговорил, че мястото не е негово и се прибрал в дома си.

Няколко минути по-късно разяреният Петко с нож в ръка тръгнал към дома на съседа. Той влязъл през незаключената дворна врата и се насочил към П.Б., като му заявил: „Ей, сега, ще ти отрежа главата! Ще те махна от тоя свят, ще те заколя“. Заканите уплашили човека, който успял да хване дясната ръка на обвиняемия и да го избута на улицата, като след това заключил вратата на дома си. В това време Петко П. продължил да крещи на улицата и да призовава съседа си да излезе, „за да му отреже главата“.

Малко по-късно обвиняемият ядосаният съсед видял съпругата на П.Б. на улицата, приближил се към нея и й казал: „Извикай мъжа ти да излезе, за да му отрежа главата“. Заедно с жената, той се опитал да влезе в двора, но не успял, а съседите извикали полиция.

Разпитан във фазата на досъдебното производство, обвиняемият Петко П. не се е признал за виновен. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.

Подобни статии

Top