Пето място за Никола Цолов в спринта на „Силвърстоун“

За съжаление българският пилот завърши основното състезание във Формула 3 на 15-то място и не бе в зоната на точките

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов завърши на пето място в спринтовото състезание от седмия кръг за сезона на пистата „Силвърстоун“. В четвърти пореден старт Цолов влиза в точките, включително и страхотният му успех в Австрия.

Родният представил започна от осма позиция, като в крайна сметка се изкачи с три места. След финала съотборникът на Цолов – Кристиан Менсъл, който приключи пети, отнесе 5-секундно наказание и това спомогна българинът да финишира пети.

Цолов прибра шест точки в актива, с което прогресира до осмото място в генералното класиране на Формула 3.

За съжаление тази сутрин Никола Цолов не съумя да вземе точки в основното състезание на пистата „Силвърстоун“. Той стартира осми, но завърши на 15-а позиция.

Надпреварата бе тежка, като мина при променливи метеорологични условия, а това оказваше своето влияние върху самите състезатели.

С 15-то си място днес бе сложен и край на серията на Цолов от четири последователни старта с класиране в зоната на точките. Вчера той завърши пети в спринтовото състезание.

Победител стана Арвид Линдблад от Великобритания. Той пресече финалната линия втори, но завоюва втора победа за уикенда заради 10-секундното наказание на Калъм Войсин. 

Източник: БГНЕС, F3