Петрова на екскурзия в Тайланд срещу договор за 380 хил. лв.

Райна Петрова с две обвинения

Грозде за 7 лв. и развалени продукти давали на децата в градините

Преди повече от две години Райна Петрова е сключила договор с пловдивска фирма без да е спазена процедурата по Закона за обществените поръчки. В периода май 2012 – март 2014 г. дружеството, чиято основна дейност е производство на хляб и хлебни изделия, е доставяло на детските градини в район „Централен“ хранителни продукти на стойност 1 млн. 350 хил. лв.

По-голямата част от тях са били на много високи цени, но с ниско качество.

Хранителните продукти са били с изтекъл срок на годност, някои са били гранясали. Имало е множество сигнали от страна на директорите, но без резултат. Като пример за висока цена мога да посоча грозде на цена 7.50 лв. на килограм, обясни говорителят на Окръжна прокуратура Галина Андреева.

Срещу Райна Петрова е повдигнато и второ обвинение.

Тя е получила от същата фирма ваучери на стойност 10 хил. лв., които тя е оползотворила като е отишла с дъщеря си на екскурзия до Тайланд. След време, отново без да се спази необходимата процедура, с фирмата е сключен договор за доставка на хранителни продукти на детските ясли и кухни на територията на „Централен“ на стойност близо 380 хил. лв, допълни Галина Андреева.

В понеделник в Пловдивския окръжен съд ще се разгледа искането на Окръжна прокуратура Райна Петрова да бъде отстранена от длъжност. Най-тежкото наказание за престъпленията, за които са повдигнати обвинения по делото, е лишаване от свобода от 1 до 8 години.

 

Подобни статии

Top