Петък 13-ти в Пловдив: Затворени тотопунктове и пълни казина

Ттотопунктовете празни на петък 13-ти

Водени от любопитство и заредени с положителна енергия, решихме да проверим дали хората в Пловдив вярват в наложеното от древни времена схващане за лошия късмет на петък 13-ти. Посетихме няколко тотопункта на възлови места в града под тепетата, както и пловдивски казина. Дали заради фаталния петък или просто по чиста случайност, половината от тях бяха затворени.

Оказа се, че в казината е обичайно явление на петък 13-ти да има  повече жени, отколкото мъже. „Господата явно са по-суеверни, а за жените от Древността се говори, че са тясно свързани с дявола. Затова и не се притесняват да залагат на фаталното число.“, пошегува се крупие в една от игралните зали.

Любителите на ротативките и покера често използват фаталния ден като повод да заложат на числото 13. Суеверията продължават с различни ритуали за успех като кръстосване на пръсти, телефонен разговор с любим човек преди раздаването на картите или баене върху заровете.

И ако за казината днес е щастлив ден, то при тотопунктовете нещата са доста по-различни. Въпреки джакпота от близо 3,5 млн. лв., желаещи да попълват фишове днес почти нямаше. Жена, работеща в един от тотопунктовете обясни, че мераклиите за милионите по традиция идват в последния момент. „На петък 13-ти хората правят всевъзможни комбинации с числото, повечето дори твърдят, че това е най-късметлийският ден“, допълни тя.

Не толкова късметлийски се оказа денят за тотопункта в кв. „Капана“, пред който в момента тече усилен ремонт. Улицата пред сградата е изцяло разкопана и жителите на квартала само отдалеч могат да съзерцават цифрите, обозначаващи джакпота. Търговските обекти по улицата също са затворени, собствениците се надяват съсвем скоро дейностите да приключат, а с тях  и лошият късмет.

Само една влюбена двойка се е престрашила днес да сключи граждански брак днес. Младите двойки не се притесняват от лошите поличби, но предпочитат да узаконяват връзката си в почивните дни. Това е и причината за единствената сватба този петък, предполагат от „Радостни обреди“.

Подобни статии

Top