Петър Зехтински събира колеги на пица и цаца край Гребната

Футболната легенда и директор на дирекция “ „Спорт и младежки дейности“ в Пловдив Петър Зехтински е един от многобройните именици в града под тепетата днес. 

Петровден е много специален празник за мен, сподели пред DCNEWS Зехтински. Днес следобед той ще събере колегите си от дирекция „Спорт и младежки дейности“ в заведение край Гребната база и ще ги почерпи с пица, цаца, картофи и биричка.

След това ще отиде на игрището, където ще се отдаде на задължителния футбол в сряда, а вечерта ще събере семейството си около трапезата.  82-годишната баба Петра по традиция ще е негов скъп гост. „Ако дойдат и други приятели – няма да ги върна и тях“, с усмивка допълва именикът.

Поздравите за Петър Зехтински са започнали да валят още в 6:30 сутринта. „Жена ми ме събуди рано, нейна леля от Неделино ми се обади“. Почти целият шампионски отбор на „Ботев“ от едно време също вече е честитил празника на съотборника си.

Кметът Иван Тотев, всички районни кметове и шефове на общински предприятия лично пожелаха на Зехтински много здраве и късмет минути преди откриването на спортна площадка в район „Тракия“.

Директорът на „Спорт и младежки дейности“ с лека тъга сподели, че името му в рода засега не е продължено. Но когато започва да разказва за внука си Матео на лицето му грейва широка усмивка – на щастлив именик и още по-щастлив дядо.

 

 

Подобни статии

Top