Петя – Златната фея от Главната улица

Петя - златната фея от Главната

Професията на уличните артисти е от най-старите в света. Но до днес почти не се е променила. Пловдив е сред градовете, които дават възможност и най-голямо поле за изява на уличните музиканти, художници и актьори. Една от тях е златната фея Петя Колева.

Сигурно доста пловдивчани са виждали на главната улица златната фея. Живата стауя е почти неподвижна и дори можеш да я подминеш, ако не се размърда заради някоя магия. Петя Колева започнала случайно – идеята й подхвърлил неин приятел музикант. Казва, че най-трудно е да не помръдваш с часове и да не се усмихваш на хилядите истории, които ти разказват хората.

Много хора се учудват, че съм жива. Имаше две жени възрастни и едната бута другата и казва: Виж какви очи са й сложили. При което аз се почувствах като един експеримент , споделя Петя.

Често се случа хората да не разберат, че е жива и да си говорят до нея. Стига се до куриози.

Примерно двама мъже веднъж застанаха зад мен, очевидно си мислеха, че съм част от екстериора – истинска статуя. И единият започна да се оплаква как приятелката му го накарала да обикаля по магазини, как го завъртяла из целия МОЛ, заболели го краката, разказва Петя.

Често хората идват и казват, че златната фея е сбъднала желанията им с пръчицата си. Има и такива, които се сърдят, че не е успяла.

За разлика от другите деца, 10-годишният син на Петя не я възприема като фея. Досега не си е пожелал нито едно желание, разказва майка му.

Петя е обиколила почти цялото Южно Черноморие, Стара Загора, Пазарджик, Русе и разбира се – Пловдив. Според нея всеки град си има особености. Най-много обича да работи в Стара Загора и Русе, където публиката е най-отзивчива. И в Пловдив, разбира се. Тук тя застава на главната улица и шоуто започва.

 

Подобни статии

Top