Пет доказателства за слабеене чрез секс

dietd sex

Знаеш, че можеш да правиш упражнения във фитнеса, парка, или дори пред телевизора. Но можеш да отслабнеш и в спалнята, в собственото си легло. Сексът гори калории – това го знаем – но може ли да ти помогне да отслабнеш? Може, но не разчитай само на него, а го комбинирай с упражнения във фитнеса.

Сексът намалява желанието да се тъпчеш със сладко и мазно.

Често след секс се чувстваш в еуфория и всичките ти проблеми изчезват. Сексът освобождава ендорфини, които създават усещане за щастие, и намалява кортизола. Прекалено многото кортизол предизвиква чувство за стрес и притеснение и усилва апетита. Много жени, след стресиращ тежък ден, се нахвърлят върху чипса и шоколада, за да се успокоят. Затова – прави секс, за да намалиш кортизола.

Сексът гори калории.

Само 25 минути секс изгарят 88 калории, което се равнява на леко упражнение. Сексът е страхотно кардио упражнение. Оргазмът ускорява пулса така, все едно си качила два етажа по стълбите на бегом.

Сексът може да удвои топенето на мазнини.

Окситоцинът, който се освобождава по време на секс, те кара да се гушкаш и регулира съня. А какво общо има сънят със свалянето на килограми? – Недостатъчният сън пречи на способността ти да отслабваш. Постарай се да се наспиваш добре и ще видиш как килограмите се топят.

Сексът ти помага да следиш диетата си.

Винаги има изкушения, които да провалят диетата ти. Не се отклонявай и прави много секс! Той засилва самоувереността ти и те кара да харесваш тялото си. Когато имаш партньор, който те харесва, ще се харесваш и ти. Това ще те накара да подбираш храните си по-внимателно и да правиш упражнения редовно.

Сексът ти помага да свалиш тегло и да го запазиш.

Много хора се оплакват, че след като отслабнат, веднага напълняват отново. Грешката е, че след като свалят няколко килограма, се връщат към старите си навици. Отслабването прави секса по-приятен – възбуждаш се повече и по-лесно, оргазмите са по-хубави и се чувстваш по-щастлива. Запомни тези неща, за да си мотивирана да се храниш здравословно и да спортуваш редовно.

Източник: cosmopolitan.bg

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top