Пет жени в еднакви рокли говорят за себе си и за света

5jeni-face

Пловдивският Драматичен театър ще представи в закрито представление тази вечер в Камерна зала най-новата си постановка „Пет жени в еднакви рокли“ по пиесата на Алън Бол. Режисьор на спектакъла е Атанас Атанасов, преводач – Матей Тодоров, сценографията и костюмите са на Петър Митев, а музикалното оформление е дело на Петя Диманова.

В ролите зрителите ще видят пет актриси от трупата на пловдивския театър – Ивана Папазова, Елена Атанасова, Мариана Йотова, Елена Кабасакалова, Мадлен Йорданова и актьора Иво Аръков

Известна е крилатата фраза: „Спектакълът е обречен на успех!” Липсата на скромност е характерна за хората на изкуството, но в случая съм абсолютно убеден, че има две сериозни причини за предизвестения успех на „Пет жени в еднакви рокли”. На първо място е авторът! Алън Бол /носител на „Оскар” за сценарий на филма „Американски прелести”/ събира пет жени, облича ги в еднакви рокли и им възлага ролите на шаферки. Само по себе си, това вече е събитие! Влюбени, раними, чувствени, романтични, алчни, безпардонни… Пияни и опиянени, обсебени от желание да притежават и да бъдат притежавани. От него! Единственият, неповторимият, очарователният прелъстителен мъж! За него е и смехът, и присмехът им. За него са и думите им… За пороците му, но и за собствените  пороци, за суетата му, но и за собствената суетност… За вярата в Бога и следването на Дявола…, казва режисьорът на постановката Атанас Атанасов.

По думите му пет жени говорят така, както само истинските жени умеят да говорят! Така, както само те успяват да обругават себе си и света. Така, както те единствено могат да ни просълзяват от смях!

„Пет жени в еднакви рокли” е поглед през ключалката на сватбения будоар… Въпреки перфектните сюжетни ходове на Алън Бол, предизвестеният успех на тази пиеса е невъзможен без мощното присъствие на силни актриси! На талантливи актриси! На актриси, които природата е белязала със женственост, сексапил, очарование, доброта… Щастлив съм, че ги срещнах в този театър!, допълва Атанасов.

Премиерните дати на спектакъла са 5 и 16 октомври 2015 г. Билетите за първата дата са изчерпани, за втората все още има няколко места, съобщават от театъра.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top