Пет училища в ремонт и след първия звънец

Пет училища още са в ремонт преди началото на учебната година в Пловдив

Ремонтите, извършвани през ваканцията в училищата в пловдивска област са приключили. Само в 5 учебни заведения в града новата учебна година ще започне в условията на ремонтните дейности. От всички 206 училища в областта ремонти през лятото са извършвани в 66, като все още продължават в 22 учебни заведения. До 15 септември строителните дейности ще приключат в повечето от тях, съобщи за DCNEWS.BG  началникът на  Регионалния инспекторат по образованието в Пловдив Иванка Киркова.

Новата учебна година ще започне с все още неприключени ремонти в Основно учлище „Петър Бонев“ в Перущица, Професионалната гимназия по електроника и електротехника в Пловдив и Средните училища „Константин Кирил Философ“, „Братя Миладинови“ и СОУ „Константин Величков“ . Там учебния процес ще бъде организиран и съобразен в условия на ремонт.

Ще има създадени комисии от учители които да дежурят и да проверяват терена дали е безопасен за учениците. Всяка година създаваме конкретна организация за конкретното училище, обясни Киркова.

През следващата седмица директорите на тези училища ще докладват в РИО за това как ще бъде организиран учебният процес във всяко от тях и където е необходимо може да се премине и към двусменни режими на обучение. В пловдивското училище „Братя Миладинови“ ремонтните дейности в малката сграда са запонали едва преди десетина дни.

По проекта за подобряване на енергийната ефективност сградата ще бъде основно санирана с топлоизолационна система на фасадата. Ще бъде сменена дограмата в коридорите, физкултурния салон и столовата, покривната кострукция ще бъде претъсена и допълнително положена минерална вата и нова отводнителна система на покрива. Отделно ще бъде изградено ново котелно помещение за газифициране. По план ремонтините дейности там трабва да приключат до 26 октомври.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top