Пет училища в ремонт и след първия звънец - DC news

Пет училища в ремонт и след първия звънец

Пет училища още са в ремонт преди началото на учебната година в Пловдив

Ремонтите, извършвани през ваканцията в училищата в пловдивска област са приключили. Само в 5 учебни заведения в града новата учебна година ще започне в условията на ремонтните дейности. От всички 206 училища в областта ремонти през лятото са извършвани в 66, като все още продължават в 22 учебни заведения. До 15 септември строителните дейности ще приключат в повечето от тях, съобщи за DCNEWS.BG  началникът на  Регионалния инспекторат по образованието в Пловдив Иванка Киркова.

Новата учебна година ще започне с все още неприключени ремонти в Основно учлище „Петър Бонев“ в Перущица, Професионалната гимназия по електроника и електротехника в Пловдив и Средните училища „Константин Кирил Философ“, „Братя Миладинови“ и СОУ „Константин Величков“ . Там учебния процес ще бъде организиран и съобразен в условия на ремонт.

Ще има създадени комисии от учители които да дежурят и да проверяват терена дали е безопасен за учениците. Всяка година създаваме конкретна организация за конкретното училище, обясни Киркова.

През следващата седмица директорите на тези училища ще докладват в РИО за това как ще бъде организиран учебният процес във всяко от тях и където е необходимо може да се премине и към двусменни режими на обучение. В пловдивското училище „Братя Миладинови“ ремонтните дейности в малката сграда са запонали едва преди десетина дни.

По проекта за подобряване на енергийната ефективност сградата ще бъде основно санирана с топлоизолационна система на фасадата. Ще бъде сменена дограмата в коридорите, физкултурния салон и столовата, покривната кострукция ще бъде претъсена и допълнително положена минерална вата и нова отводнителна система на покрива. Отделно ще бъде изградено ново котелно помещение за газифициране. По план ремонтините дейности там трабва да приключат до 26 октомври.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top