Пет хиляди лева помощи за болни в Асеновград

Пари за лечение, закупуване на медицинска апаратура и лекарства, както и разходи за извършена оперативна интервенция по трансплантация на бъбрек  раздадоха днес общинските съветници на Асеновград.

Точно 5 хиляди лева под формата на помощи за болни и нуждаещи се бяха гласувани на днешното заседание на местния парламент. За одобрените е приложен социален доклад, оценяващ състоянието им и необходимостта от финансова подкрепа.

Със сумата от две хиляди лева местният парламент помогна на мъж да покрие част от лечението си в чужбина. Майка на болно дете пък беше подкрепена с хиляда лева за закупуване на апарат, подпомагащ дишането на сина й.

Толкова получи и жена, страдаща от множествена склероза. На двама души бяха предоставени по 200 лева, един получи сумата от 300 лева.

Средствата са осигурени от бюджета на община Асеновград , дейност “Общинска администрация”, перо – Обезщетения и помощи по решение на Общински съвет.

От там Общинският съвет реши да отпусне още 4 хиляди лева за довършване ремонта на параклис „Св.Трифон” и оформяне на външното пространство към него.

Подобни статии

Top