Пиронкова коментира „Фед Къп“ и неучастието на Григор на турнира в София (ВИДЕО)

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова и другите ни националки заминаха за Израел, където ще представят страната ни в група I на зона Европа/Африка за „Фед Къп“, неофициално световно отборно първенство за жени.

Надпреварата ще се проведе от 3 до 6 февруари в Ейлат, а българките са в Група „D“ и ще се изправят срещу Унгария, Белгия и Латвия. България е в състав Цветана Пиронкова, Елица Костова, Изабелла Шиникова и Диа Евтимова.

„Ако трябва да сме реалисти, шансовете ни не са много големи. Както всяка година, отборите, срещу които ще играем, са доста сериозни. Разбира се, ще дадем най-доброто, на което сме способни и мисля, че оставане в групата ще е един добър резултат, но се борим и за нещо повече, разбира се“, сподели на летище „София“ Пиронкова.

„В нашата група най-трудният отбор е Белгия. Всичките им състезателки, които видях, се представят много добре. Началото на новия сезон също им беше добро, те са най-сериозният отбор в нашата група.

Дали отборният ни дух е на високо ниво? Да, наистина е така. Ние вече доста години играем заедно в този състав. Познаваме се много добре и се разбираме много добре в отбора“, добави 28-годишната пловдивчанка.

Тя бе помолена да коментира и решението на първата ни ракета при мъжете Григор Димитров да се участва на започващия днес турнир от ATP „София Оупън“ в зала „Арена Армеец“. „Не мога да говоря от името на Григор, разбира се. Не мога и да го критикувам. Не знам каква е ситуацията с него и защо е предпочел да не участва на този турнир.

Разбира се, всички са разочаровани, всички искаха да го видят, щеше да бъде хубаво, ако беше дошъл в България, за да играе на този турнир, но в крайна сметка, явно така е преценил. По принцип програмата се прави в началото на годината, но във всеки един момент може да се направят промени. Пак казвам, решението си е негово“, каза по темата Цвети.

„Това е един доста чакан турнир. Вече има много фенове на тениса в България и предполагам, че те се радват, че ще могат да видят много от добрите състезатели в мъжкия тенис, след като вече имахме и голям женски турнир у нас.

Двамата ни състезатели са от пловдивския регион, така че ги познавам доста добре. С Мико даже тренираме доста често. Много искам той да се представи добре, защото е изключително отдаден на играта, страхотен професионалист и наистина го заслужава. Същото важи и за Сашо (Александър Лазов). Пожелавам им успех, дано наистина се представят добре.

Подкрепата на родната публика е нещо наситина специално и всеки от нас се радва да го изпита. Но има и моменти, когато би могло да бъде стресиращо, ако не се намираш в много добра форма“, заяви най-силната ни тенисистка.

В същото време националът на България за Купа „Дейвис“ Александър Лазов отстъпи с 3-6, 0-6 от №7 в схемата Мартин Клижан от Словакия при дебюта си в основна схема на турнира в София.

Подобни статии

Top