Питат пловдивчани за новите имена на автобусните спирки

ОП „Организация и контрол на транспорта“ актуализира списъка на автобусните спирки в Пловдив.

Освен номера спирките на автобусните линии от вътрешноградския транспорт имат и имена, част от които за улеснение на гражданите също са обновени и съобразени с настъпилите през последните години промени в инфраструктурата на града и разкриването на нови популярни обекти.

Като пример за това от общинското предприятие посочиха, че спирка №260, намираща се на бул. „Княгиня Мария Луиза“ /северната страна/  в пътната отсечка между булевардите „Източен“ и „Цар Борис III Обединител“/ сменя името си от „Папараци“ на „Малка раннохристиянска базилика“, а спирка №261 от „Подлеза на Централна поща /север/“ става „Голяма раннохристиянска базилика“.

За първи път Община Пловдив представя на гражданите разработената обобщаваща таблица на спирковото стопанство и очаква предложенията за евентуални промени на имената до края на месец август на имейл: op_okt@abv.bg.

Таблицата може да се види на сайта на Община Пловдив. Освен пълното наименование на спирките, тя включва и графа за звуковото известяване в автобусите.

Подобни статии

Top