Питат пловдивчани как да озеленят „Капана“

Допитване до жителите на пловдивския квартал „Капана“ относно озеленяването на района ще се състои в края тази седмица, обяви кметът на града Иван Тотев.

Градоначалникът допълни, че местната администрация има свои идеи за облагородяването на квартала, но засега няма да ги оповестява, тъй като най-напред жителите на квартала трябва да дадат своите предложения.

„За 2 години успяхме да развием „Капана“ като в анимационен филм, няма такъв аналог в страната, дори в целия свят тези проекти са много малко“, обяви Тотев и изрази задоволството си от огромното струпване на творци и граждани на  тазгодишното издание на „Капана фест“.

Нови кошчета ще бъдат поставени на павираните улици пред заведенията в квартала, където пловдивчани да хвърлят угарките си и от общината се надяват по този начин районът да бъде по-чист.

Кметът се похвали и с наградата, която градът под тепетата получи през изминалата седмица – „Най-зелена публична институция“. Отличието, познато като „Зеленият Оскар“ Пловдив получи основно заради инвестициите през последните 4 години, коментира Тотев.

По думите му в момента Пловдив е най-чистият град в България. Той припомни, че само в подръжката на ОП „Градини и паркове“ и обновяването на техниката за самопочистване са вложни над 20 млн. лв.

Подобни статии

Top