Пишман крадец избяга от ареста, получи две присъди

Две жени в ареста за кражба на ламарини

Пловдивският районен съд осъди два пъти за три дни 25-годишен крадец по две бързи производства. Присъдите са за опит за кражба и бягство от арестно помещение, съобщиха от районната прокуратура в Пловдив.

Асен Методиев бил обвинен в опит за кражба от магазин на 24 януари. Ден по-рано пишман крадецът бил арестуван в Шесто РУ за 24 часа. Впоследствие му бил постановен 72-часов прокурорски арест, но като разбрал за това, Методиев решил да избяга. Поискал да отиде до тоалетната и успял да напусне сградата на управлението. Два часа по-късно бил открит и върнат обратно в полицията, където получил още едно обвинение – за бягство от ареста.

В сряда Методиев е бил осъден на девет месеца затвор при първоначален строг режим за опита за кражба, а днес той получи още седем месеца лишаване от свобода за бягството от ареста.

Двата съдебни акта са постигнати след споразумения между прокуратурата и обвиняемия, одобрени са от Районен съд-Пловдив и са окончателни.

Днес от съдебната зала Методиев е бил откаран в затвора. Той има предишна присъда за друга кражба, за която е получил условна присъда и ще се наложи да изтърпи и наказанието по нея.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top