Пишман насилник на съд за блудство и грабеж

20-годишен отива на съд за блудство и грабеж от магазин в Пловдив, съобщиха от Районната прокуратура. Магистратите внесоха в съда обвинителен акт срещу Тодор Г. по двете обвинения.

На 8 март тази година, около 7 часа Тодор вървял под жп надлеза на Коматевско шосе. Пред него имало 22-годишно момиче, което отивало на работа. Той се приближил към нея и я опипал. Младата жена успяла да го отблъсне и подала сигнал на тел. 112.

Малко по-късно насилникът бил задържан от полицаи в района на автогарата. Оказало се, че на 4 март Тодор, заедно с негов приятел извършили въоръжен грабеж на магазин в пловдивския квартал „Кючук Париж“.

Същата вечер те били на Младежкия хълм, където се напушили с марихуана. Приятелят, чиято самоличност още не е установена, предложил на Тодор да оберат магазина. Младежът се съгласил. Оказало се, че другият младеж има пистолет. По пътя се разбрали Тодор да пази на вратата с пистолета, а приятелят му да обере магазина с нож. Двамата носели в себе си черни маски, които си сложили и около 19.00 часа нападнали търговския обект, намиращ се на ул. „Михалаки Георгиев“.

Продавачката тъкмо брояла парите в касата. Тодор застанал на входа на магазина, а приятелят му отишъл до щанда, сложил демонстративно ръката си, с която държал ножа на тезгяха, а с другата ударил по главата продавачката. След това издърпал от ръцете й кутията с парите и двамата избягали. Бандитите се качили се на автобус до центъра на града, където си разделили отнетите пари – общо 394 лева. От тях Тодор Г. взел само 100 лева, останалите прибрал  приятелят му.

Тодор Г. е в Пловдивския затвор с взета от съда постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои съдът да насрочи дата за разглеждане на делото.

Подобни статии

Top