Пишман похитители застават пред съда - DC news

Пишман похитители застават пред съда

Снимка: Dnes.bg

Двама мъже, които опитаха да отвлекат пловдивчанка, мислейки, че е жена на пловдивския бизнесмен Атанас Червенков –Райфъла, застават пред съда на 5 ноември. 27-годишният Живко Гайдаров от Варна и 22-годишният Ангел Малинин от Костенец се объркали, че жертвата Павлина Х. Е съпруга на Райфъла и решили да я отвлекат срещу откуп. Похищението обаче не се осъществило, защото трети техен съучастник издал намеренията им на бизнесмена.

През периода от декември 2013-та, до 24 януари 2014-та година, Живко, заедно с още двама съучастници, проучили навиците на Павлина и се оборудвали с примки, електрошок и маски. Идеята била да отвлекат жената и да поискат откуп от 250 хиляди лева за нея. Похитителите мислели, че тя е съпруга на Райфъла, защото я видяли заедно с него. Тъй като считали, че Червенков е собственик на частната Бърза помощ, сметнали, че той е състоятелен и може да плати откупа.

Идеята била да зашеметят с юмруци и електрошок Павлина и да я вкарат в Аудито. После възнамерявали да вземат от нея телефонния номер на Райфъла и да преговарят с него за откупа.

Докато подготвяли отвличането обаче, единият от похитителите се отказал да участва в схемата. Той решил да разкаже на Райфъла за намеренията на съучастниците си и сторил това на 20 декември 2013-та. Тогава бизнесменът подал сигнал в полицията.

На 21-ви януари около 8 часа Гайдаров и Малинин застанали на пост с автомобила си пред дома на Павлина. Целта била да разберат кога излиза за работа и пътя, по който минава. Били готови дори да я отвлекат, ако се появи и наоколо няма хора. Но тъй като до 16 часа нищо не се случило, те си тръгнали. Тъй като парите им свършили, решили да направят няколко обира.

В нощта срещу 22 януари, тримата откраднали две регистрационни табели от два паркирани автомобила и близо 70 литра дизелово гориво от бензиностанция на „Петрол“. На сутринта те сменили табелите на колата си и отпътували за Варна.

На 24-ти февруари обаче Гайдаров и Малинин били задържани от полицията. При разпитите двамата не се признали за виновни.

На 5 ноември ще бъде първото заседание по делото срещу Живко Гайдаров и Ангел Малинин. Призовани са 14 свидетели и 1 експерт.

 

Подобни статии

Top