Пияният Златан Рогачев, блъснал майка и дете, в ареста за 72 часа (ВИДЕО)

Пияният шофьор на джип, който блъсна на пешеходна пътека вчера в Карлово майка и малко дете, остава в ареста за 72 часа, съобщи Районната прокуратура. Срещу 48-годишния Златан Рогачев се води следствие, а днес Районна прокуратура – Карлово внася в съда искане за най-тежката мярка за неотклонение- „задържане под стража”.

Пострадалата 34-годишна жена, която е била влачена заедно с тригодишното си дете около 20 м от джипа, е с фрактури на две ребра, спукан таз и други външни наранявания. За щастие детето е с по-леки травми. Повече вижте ТУК!

Златан Рогачев е братовчед на известния в миналото в ъндърграунд средите Кольо Рогача от Карлово. Той е строител и е роден в пловдивското село Чернозем. Местни хора разказаха, че Рогачев бил тих и незабележим, но често пиел и сядал зад волана.

Припомняме, че  проверката на шофьора снощи с дрегер, апаратът е отчел 2,2 промила алкохол в кръвта на шофьора.

От прокуратурата съобщиха, че когато майката и детето са пресичали, до пешеходната пътека е имало и друг автомобил, който спрял, за да им даде път. Пияният Рогачев обаче изобщо не спрял. Той ударил първо спрелия автомобил, заобиколил го, блъснал майката с детето и ги влачил около 20 м, докато спре на тротоара на булевард „Освобождение”. Според очевидци, ако не е бил ударът в другия автомобил, майката и детето са щели да бъдат убити на място.

Eто какво каза районният прокурор на Карлово  Димитрина Шекерева за случая:

 

Видео: Karlovo.tv

Подобни статии

Top