Пиян мъж размаха брадва срещу полицаи в Пловдив

Двама мъже са били задържани за хулиганство и съпротива на полицейски служители в събота. Около 17.30 часа в РУ – Стамболийски постъпила информация за буйстващ мъж в село Златитрап.

Пристигналият на място автопатрул установил, че става дума за 46-годишен местен жител. Той се опитал да осуети полицейската проверка и се наложило да му бъдат поставени белезници. При качването си обаче в служебния автомобил, мъжът нанесъл удар и причинил щети по една от вратите.

Същия ден полицаи от Четвърто РУ били изпратени на сигнал за нарушение на обществения ред на ул. „Парчевич” в Пловдив. На адреса бил установен извършителят –  56-годишен мъж. Пловдивчанинът бил във видимо нетрезво състояние и се държал агресивно, отправяйки обиди и закани за саморазправа с околните.

При опит да бъде укротен, той насочил враждебното си поведение към униформените, като размахал брадва срещу тях. В резултат на бърза реакция служителите неутрализирали действията на мъжа без да има пострадали.

С полицейски заповеди двамата извършители са задържани за 24 часа. По случаите се водят бързи производства по чл. 325 ал. 2 от НК. Уведомена е районната прокуратура.

Подобни статии

Top