Пиян шофьор на съд за подкуп на полицаи

Пиян шофьор се изправя за втори път пред Пловдивския окръжен съд за подхвърлен подкуп от 50 лева на полицаи при проверка на пътя. 33-годишният Марин Димов бил задържан да шофира във видимо нетрезво състояние на 21 юни между Баня и село Климент и бе изправен пред съда по бързо производство. Миналата седмица той отказа да признае вината си пред съда.

Димов има четири присъди. Едната – за кражба на автомобил, другата за шофиране с над 1,2 промила алкохол, а в последните два пъти – за управление на автомобил с над 3 промила в кръвта.

Последната му присъда за шофиране в пияно състояние е от 24 май и е условна. Месец след това, докато е бил в изпитателен срок, той е задържан отново да шофира пиян.

Димов бил задържан по сигнал, подаден до дежурния на Районното управление в Карлово. Докато служителите на реда му обяснявали, че ще трябва да го санкционират, той подхвърлил в полицейския автомобил банкнота от 50 лева. Тогава те го задържали.

На днешното заседание се очаква да се явят двамата пътни полицаи, а също да бъде изслушана съдебно-психиатричната експертиза, която трябва да докаже психичното състояние на шофьора, тъй като според адвоката му, той имал бели петна в паметта. Като свидетел е призована и майка му, при която живее.

 

Подобни статии

Top