Пламен Йончев ще поеме Община Асеновград до изборите

asgr obshtina

Зам.-кметът на Асеновград Пламен Йончев ще поеме управлението на общината. Това ще стане след като Общинският съвет в Асеновград избере временно изпълняващ длъжността кмет на Община Асеновград и временни кметове на 12 населени места. Те ще изпълняват тези длъжности до полагане на клетва на новоизбраните кметове след края на предизборната кампания.

Изборът се налага, тъй като съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация, когато кмет на община, район или кметство са регистрирани като кандидати за общински съветници или кметове, в седемдневен срок преди края на мандата, общинският съвет избира временен заместник на титуляра. По закон за временен кмет на община се избира един от заместник-кметовете. Изборът се прави с гласовете на повече от половината съветници.

За заместник на кмета Емил Караиванов, който се кандидатира за втори мандат, в Асеновград е определен заместникът му Пламен Йончев.

В местните избори ще участват също кметовете на селата Боянци, Златовръх, Избеглии, Козаново, Конуш, Мулдава, Нареченски бани, Нови извор, Стоево, Тополово, Новаково и Червен. За техни заместници са определени 12 души, които ще ги заместват до полагане на клетва от новоизбраните кметове след изборите.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top