Пламен Павлов - човекът, който хвана кръста на Богоявление (ВИДЕО) - DC news

Пламен Павлов – човекът, който хвана кръста на Богоявление (ВИДЕО)

Кой е човекът, хванал кръста на Богоявление в Пловдив?  33-годишният мъж, който улови светинята в ледените води на реката, два дни поред даде възможност на пловдивчани да се докоснат до нея.

Пламен Павлов е парашутист в 68-ма бригада Специални сили. Служи в армията от 14 години. Тренира бойни спортове – карате, бокс, ММА, следва в Националната спортна академия. За първи път скочил в Марица за кръста преди да иде на мисия в Афганистан.

„С мои колеги отидохме и скочихме преди мисията за здраве, за да бъдем благословени, да отидем и да се върнем от Афганистан и всичко да е наред. След това всичко мина там безпроблемно“, разказа пред DCTV рейнджърът.

Парашутистът е силно вярващ човек. Този път вътрешен глас му нашепвал, че ще успее да извади светинята, затова Свързва успеха си с Божията помощ. Бил съвсем близо до кръста, когато митрополит Николай го хвърлил и успял да го хване преди всички. Усещането на еуфория било неописуемо и той решил да сподели радостта си с колкото се може повече хора. Затова обявил след излизането си от реката, че на Ивановден ще бъде на главната улица, за да даде възможност на всеки да се докосне до християнския символ.

„Два часа стоях и чаках на, приканях дори хора, които отдалеч с недоверие поглеждаха да дойдат да докоснат кръста. Минах през няколко магазина, от нас, където живея на Гребната, до Главната ходих пеш, също така срещнах доста хора“, спомня си командосът.

Пламен ни разказа, че доста хора го гледали учудено, не вярвали и дори искали да видят доказателство, че той е тазгодишният победител в Богоявленската надпревара.  Посвещава личната си победа на свой загинал приятел и колега. А на себе си и семейството си пожелава най-вече здраве.

 

Подобни статии

Top