Платина, злато и сребро продава НАП Пловдив

Платина, злато и сребро продава Нап Пловдив

Платина, злато и сребро продава в два отделни търга НАП Пловдив. Продажбите ще се проведат на 19-ти август, а днес приключват огледите. От НАП напомнят, че кандидат-купувачи, които не успеят да проведат огледи днес, могат да разгледат снимки на изделията в електронния магазин на Агенцията на интернет адрес www.nap.bg в рубриката „Продажби“.

Платината е във вид на намотки, тъй като е извлечена от катализатори и дънни платки. Общото й тегло е 4,2 килограма и се очаква да предизвика интерес не само у лица, занимаващи се с електроника, но и у бижутери, тъй като платината често е предпочитана пред бялото злато заради специфичния блясък, който се получава в украшенията.

Няколко кюлчета и накити от злато с общо тегло 4,5 килограма допълват асортимента в двата търга. Впечатление между тях правят медалиони с образа на „Нифертити“ и пендар с надпис „Александър Втори“ от 22 каратово злато. Среброто пък възлиза на 91 килограма, от които 88,7 кг са кюлчета и 2,2 кг във формата на обеци, гривни, пръстени и синджири.

Тъй като освен украшения, за продан се предлага и голямо количество необработени изделия, изискване към участниците в търговете е да имат пълен лиценз по Валутния закон, даващ право за търговия и за преработка на благородни метали.

За повече информация, проявяващите интерес могат да звънят в отдел „Държавни вземания“ в НАП Пловдив. Подробности и снимки са публикувани в електронната страница на НАП.

srebro_2

 

Подобни статии

Top