Плашат с умрял петел адвокат-правозащитник (СНИМКИ)

Умрял петел е бил подхвърлен в автомобила на адвокат-правозащитник от Пловдив. Димитър Деков от Сдружението за правна помощ на потребителите е възприел вандалския акт като явна заплаха към него и семейството му.

Адвокат Димитър Деков намерил мъртвата птица вчера сутринта на предната седалка на колата си, която била паркирана пред дома му в „Кючук Париж“. Дясното предно стъкло на автомобила било счупено и петелът бил пъхнат през него.

„Първата нормална реакция е човек да се стресне, да се уплаши… Аз имам съвсем нормални човешки реакции, така че такава беше и моята реакция в оня момент“, каза пред DCNEWS адвокатът. По думите му имал голям късмет, че бил сам и на тази сцена не станали свидетели и членовете на семейството му.

Юристът се обадил на тел. 112, на място пристигнали полицаи, извършили оглед и било образувано досъдебно производство по случая.

От Районна прокуратура съобщиха, че разследващите действия се водят срещу неизвестен извършител за извършено повреждане противозаконно на автомобила.

Все още не е установен авторът на хулиганската проява. Адвокат Деков и обаче подозира, че става дума за опит за сплашване. От Сдружението също заявиха, че хулиганската проява е опит да се въздейства не само върху юриста, а и спрямо цялата организация във връзка с дейността  по заведени и получили ход дела в защита на интересите на потребителите.

„Много бихме желали този хулигански акт да бъде осъден от всички лица, с които Сдружението за правна помощ на потребителите има някакви съдебни отношения във връзка с интересите на потребителите“, посочи юристът.

Докато ни показваше пораженията върху автомобила си, с нотка на черен хумор, Димитър Деков се пошегува, че инцидентът напомня на емблематичните мафиотски заплахи от гангстерското кино. Надявам се извършителите да бъдат заловени, тъй като живеем в правова държава, коментира той.

 

Подобни статии

Top