Плевнелиев: България доказа, че е суверенна държава! (ВИДЕО)

plevneliev (2)

България доказа, че е суверенна държава, която отстоява правилата и отбранителната стратегия на Европейския съюз. Това заяви при днешното си посещение в Пловдив президентът Росен Плевнелиев, в коментар на това, че страната ни отказа въздушен коридор за руски военни материали за Сирия. Държавният глава подчерта, че България е подходила така, както трябва, по закон, по правилата и като достоен член на Европейския съюз и НАТО.

България е достоен член на НАТО. Ние разполагаме с информация, разполагаме със служби, разполагаме със служби, за да направим разликата между хуманитарен полет и полет, който претендира, но не е. И затова ние бяхме максимално честни с нашите руски партньори: „Ако искате, кацнете на наше летище, нека да проверим, добре сте дошли, след това ще си продължите пътя.“ България определено прояви характер, България се доказа още веднъж като достоен член на семейството на правилата, на семейството на върховенството на закона. Ако щете и на честната позиция като върховна ценност. Ако нашите руски партньори са честни с нас, техните самолети ще летят спокойно над България. Ние подкрепяме санкциите, надявайки се, че някой ден Русия ще бъде отново партньор, Русия отново ще се върне на масата на преговорите, надявайки се, че Русия няма никого повече така, както направи в Украйна, да дестабилизира, да праща свои оръжейни системи, да праща свои зелени човечета, да праща свои войници, за да дестабилизира друга суверенна държава.

Президентът припомни, че Гърция вече е била издала разрешение руски самолет с хуманитарна помощ за Сирия да прелети във въздушното й пространство, но България е решила „да постъпи по правилата”.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top