Плевнелиев идва за Годишната среща на местните власти

Президентът Росен Плевнелиев вземе участие днес в Годишната среща на местните власти от Югоизточна Европа.  В 15.00 часа в Международния панаир-Пловдив (Конгресен център, зала „България“) държавният глава ще открие конференция „Компетентност и готовност на местните власти от Югоизточна Европа за превенция и управление на кризи“. По време на конференцията ще бъде представен опитът на Япония и Република Сръбска.

Във втория ден на Годишната среща на местните власти ще се проведе 18-то Общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/. То ще бъде открито от председателя на Управителния съвет на Сдружението, кметът на Пазарджик Тодор Попов. Приветствена реч към участниците ще поднесат кметът на Пловдив Иван Тотев и Фредерик Валие – генерален секретар на Съвета на европейските общини и региони.

По-късно вицепремиерът Томислав Дончев ще връчи Етикет за иновации и добро управление на местно ниво на отличени общини.

Вечерта за участниците в конференцията ще бъде организиран прием на Пеещите фонтани, където ще бъде направена предпремиерна демонстрация, преди откриването им на 22 май в присъствието на премиера Бойко Борисов.

Подобни статии

Top