Плевнелиев открива ЛОТ 1 на АМ „Марица“

Президентът Росен Плевнелиев ще открие ЛОТ 1 Оризово-Димитровград на Автомагистрала „Марица“. Церемонията ще се състои около 13.00 часа при пътен възел „Оризово“. На откриването ще присъстват още министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, представители на изпълнителите и др.

Участъкът Оризово-Димитровград е с дължина 31.4 км, а стойността на договора за изграждането му е близо 160 млн. лева.  Проектът „Изграждане на АМ „Марица“ ЛОТ 1 и ЛОТ 2” се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и държавния бюджет чрез ОП „Транспорт“ 2007-2013 г., а тръжната процедура за избор на изпълнител на ЛОТ 1 официално е стартирана през декември 2010 г.

С построяването на 31,4-километровата отсечка завършва цялостното изграждане на автомагистралата – от връзката й с АМ „Тракия“ до гранично контролно-пропускателния пункт „Капитан Андреево“. АМ „Марица“ е третата изцяло завършена магистрала след „Тракия“ и „Люлин“. Тя е част от Трансевропейския транспортен коридор IV и от трансевропейската автомагистрала „Север-Юг”.

Снимка: kamioni.bg

 

 

Подобни статии

Top